Digitale showroom
Over de keuken
American Kitchen op maat
Restauratie
Sub-Zero / Wolf
Raymond Loewy
Kosten
Losse onderdelen bestellen
Contact
Links & Pers


De American Kitchen


De American Kitchen werd in 1956 in productie genomen door het gelijknamige Amerikaanse bedrijf, nadat industrieel vormgever Raymond Loewy het oorspronkelijke ontwerp van de keukenfabrikant grondig herzien had. Vanaf 1959 vervaardigde NV ODA in Sint-Oedenrode de keuken voor de Nederlandse markt.
Begin jaren zeventig is de fabricage van de plaatstalen keuken stopgezet: de populariteit van goedkoper basismateriaal als spaanplaat en kunststof had inmiddels een grote vlucht genomen.

American Kitchen ontwierp de keukens evenwel vanuit de gedachte dat die generaties lang mee moeten kunnen. Dat ze in die opzet geslaagd zijn, bewijst American Kitchens Amsterdam. Sinds 1996 koopt dit bedrijf oude keukens op - waarna deze, in nieuwstaat en veelal voorzien van moderne inbouwapparatuur, aan een tweede leven beginnen.

De American Kitchen bestaat uit een groot aantal losse componenten. Door deze modulaire opbouw is vrijwel elke denkbare samenstelling mogelijk, en is de keuken probleemloos aan te passen aan de beschikbare ruimte. Zo is het keukenblok, het sink cabinet, uit te breiden met onderkasten. Daar zijn zo’n vijftien verschillende varianten van. Deze onderkasten worden afgedekt door een op maat gemaakt werkblad dat afgewerkt is met mipolam (een harde, op marmoleum gelijkende kunststof). Ook een op maat gemaakt RVS werkblad behoort tot de mogelijkheden.Plaatstaal basismateriaal dat generaties lang meegaat
Modulaire opbouw: probleemloos in te passen in elke ruimte
Designklassieker
Praktisch en onderhoudsarm


Belangrijke uiterlijke veranderingen die ontwerper Raymond Loewy in het oorspronkelijke ontwerp doorvoerde, zijn de rondingen van de deuren. Ook voorzag Loewy het stalen aanrechtblad aan de muurzijde van een opvallende, hoog opstaande waterkering.
Het resultaat is een fraai vormgegeven keuken die zelfs nu nog, bijna vijftig jaar later, een futuristische uitstraling heeft. Uniek design, oordeelde het Amsterdamse Stedelijk Museum dat de American Kitchen in 1991 in het kader van een Loewy-retrospectief als kunstobject tentoonstelde.

Vraag hier de brochure aan